Como xa vos teñen comentado os vosos fillos e fillas , unha vez á semana desenvolvemos na aula un obradoiro de cociña. Isto supón poñernos en contacto con novos tipos de texto e libros: as receitas e os libros de cociña.
Agora xa sabemos recoñecer unha receita e o formato da mesma (ingredientes, modo de facelo,...), xa somos quen de cociñar sinxelos platos: batido de amorodo, crema de calabacín con queixo, macedonia de froitas,....
Por se nestas datas do Samaín queredes seguir na cociña , aquí vos deixo unha sinxela "receita terrorífica"
DEDOS CORTADOS
•1 paquete de salchichas tipo Viena
•8 amendoas laminadas
•4 culleradas de ketchup
Elaboración
1-Cortar un extremo de cada salchicha procurando que quede o máis irregular posible.
2-Facer un corte no outro extremo e inserir en cada salchicha unha lámina de amendoa a modo de"uña".
3-Facer pequenos cortes transversais nas salchichas para marcar os "nudillos"
4-Distribuir as salchichas nun prato coas "uñas" cara fora e poñer ketchup no centro dos extremos partidos.
Tempo de preparación: aprox. 10 minutos
No hay comentarios:
Publicar un comentario